Рукола містить велику кількість вітамінів та корисних речовин. Це мікроелементи: залізо, мідь, марганець, селен, цинк. Макроелементи: калій, магній, кальцій, фосфор, натрій. Вітаміни: В1 – В4, В5, В6, В9, β-каротин (вітамін А), аскорбінова кислота (С), токоферол (Е), філлохінон (К).1 лют. 2016 р.
Як правильно їсти руколу?
Рукколу найчастіше додають у салати, закуски, бутерброди, сендвічі, різотто, піцу, начинки для випічки, соуси, а також у гарніри та інші страви. Вона відмінно поєднується з м'ясом, рибою та морепродуктами, бобовими, сирами, горіхами. Нерідко ароматну траву використовують при консервуванні.
Навіщо корисна рукола для жінок?
Гірчична трава нормалізує роботу ШКТ. Ефірні олії мають антибактеріальну дію і борються з мікробами. Користь руколи ще й у тому, що вона підвищує імунітет, покращує стан нервової системи, підвищує рівень гамоглобіну, зміцнює стінки капілярів та зменшує вміст холестерину в крові. Збережена копія