Скільки солі на 1 літр води для засолювання м'яса?
Рецепт солінаду Щоб приготувати базовий розсіл, можна змішати приблизно 300 г (1 склянка) кухонної солі (без йоду або інших добавок) та 4 л води. Концентрацію можна змінювати, а добавки взагалі – справа смаку. Трави та спеції, особливо кислі та гострі теж впливають на смак та аромат кінцевого продукту. Збережена копія
Скільки солі на 1 кг м'яса для засолювання?
Загалом потрібно використовувати 70-80 грамів солі на 1 кг м'яса для засолювання. Чим щільніше складене м'ясо, тим краще вийде солонина, тому зверху можна поставити якийсь вантаж. Витримувати м'ясо в солі слід приблизно місяць у холодному місці, де температура не вища за 4 градуси. Збережена копія