Окремо варять розсіл: у воду кладуть 50-80 грамів солі з розрахунку на 1 кілограм грибів, залежно від типу зберігання. Якщо зберігати солоні гриби в холодному місці, солі додаємо менше, якщо в прохолодному – більше.Jul 15, 2015
Викладіть гриби в киплячу підсолену воду (¹⁄₂ столової ложки солі на 1 л), знову доведіть до кипіння і готуйте час, що залишився. Якщо ви робите суп зі свіжими грибами, то після 30-хвилинного варіння закиньте їх до решти інгредієнтів хоча б на 10-15 хвилин, а потім дайте страві настоятися.
Для холодного засолювання варто вивчити таку формулу: потрібно брати 4 відсотки солі від загальної ваги грибів. Іншими словами, на один кілограм вимочених груздів припасаємо 40 грамів солі.
Сіль береться з розрахунку: 30-40 г на 1 кг грибів. Якщо гриби укладені в каструлю, відро або бочонок, то зверху на них кладуть дерев’яний кружок (підійде і плоска тарілка, тільки не металева), а на нього вантаж, щоб гриби дали розсіл.