Скільки солі класти в квашену капусту? За класикою: на один кілограм овочів – 25-30 грам солі. І відразу уточнимо, скільки солі у столовій ложці: вказана кількість – це одна столова ложка солі без гірки та з гіркою відповідно.
Не важливо якого обсягу ваша тара та скільки у ній капусти! Важливо залити її розсолом із розрахунку 350-400 грамів кам'яної. солі на 10 л води. Можете хоч у відрі засолити 2-3 качани і залити розсолом 35-40 грам. солі на 1 л води…
Продукт кваситься і без цукру. Однак, солодкий інгредієнт значно прискорює цей процес. Таким чином, у квашену капусту потрібно додавати сипкий компонент, але тільки в тій ситуації, коли блюдо потрібно приготувати дуже швидко.