Час приготування улуну – 3-5 хвилин. Заварювати можна 8-9 разів. Щоб отримати температуру 85°С без термометра або спеціального термопоту, залиште чайник, що тільки що закипів, охолонути на 5 хвилин.
У зв'язку з цим використовувати чай у другий раз не рекомендується. В основному вже після другий заварювання, а тим більше третьої чайки втрачають свої корисні компоненти, аромат і колір. Проведені експерименти показали, що вже після першого заварювання із чайного листа йде близько половини всіх корисних компонентів.
Оптимально не пити більше 4-5 чашок такого чаю в день.
30 секунд Заварювати молочний улун китайська найкраще методом проток. Береться приблизно чайна ложка листа з розрахунку на склянку води, поміщається в прогрітий посуд, заливається закипілою і злегка остигнула водою (75-85 градусів). Настоюється вперше до 30 секунд, потім можна поступово збільшувати час витримки до 2-х хвилин.