Кавуновий Сік з кавуна зберігають трохи більше 30 хвилин, потім він втрачає всі свої позитивні якості. Для продовження цього короткого терміну його заморожують у стерильній тарі. Зберігати заморожений продукт можна 90 днів.
Термін зберігання залежить від типу упаковки. 12 місяців з дня виготовлення зберігаються соки у склі, а також у пакетах із комбінованих матеріалів на основі паперу, картону, поліетилену, алюмінієвої фольги. Термін придатності соків продукція у полімерній упаковці – не більше 9 місяців з дня виготовлення.
Свіжовичавлений сік (Фреш) зберігається недовго. Краще випити сік відразу або протягом години після приготування, зберігши його в чистому посуді із щільно закритою кришкою, у сухому прохолодному місці. Для цього відмінно підійдуть скляні банки або пляшки різного об'єму (від 0,3 літрів до 1 літра) з кришками, що загвинчуються.
Він чудово вгамовує спрагу. Крім того, він дуже корисний при захворюваннях нирок і сечостатевої системи, допомагає від жовчнокам'яної хвороби, очищає організм, позбавляє його від шлаків, а клітковина, якою багата кавуновий сік, виводить «поганий» холестерин