Для цього можна використовувати сушарку, або якщо погода дозволяє, шматки м'яса можна обв'язати мотузкою і підвісити на сонці. Підготуємо коптильню. На дно викладаємо фольгу і висипаємо тріску (2 жмені на кілограм м'яса). Свинина «любить» тріску вільхи чи фруктових дерев.16 Грудня. 2020 р.
Як закоптити грудинку?
Процес приготування
- Кількість солі та соєвого соусу я вказала зразкову. …
- Полити соєвим соусом і поперчити. …
- Далі найцікавіше. …
- Зверху поставити лоток для збирання соку та жиру. …
- Розпалити невелике багаття з будь-яких дров. …
- Коптити 40-50 хвилин, залежно від розміру грудини.
- Ось я нарізала грудинку майже відразу.
Збережена копія
Як правильно засолити грудинку перед копченням?
Спеції, часник, лаврушку, перець, сіль опускаємо у воду та доводимо розсіл до кипіння. Кип'ятимо 2 – 3 хвилини і вимикаємо. Охолоджуємо розсіл до кімнатної температури та опускаємо в нього грудинку. Грудинка має бути покрита розсолом вся!