2-3 години – яйця, зварені круто, омлет, риба відварена морська, відварена картопля, хліб. 3-4 години – курка та яловичина (відварена), житній хліб, яблука, морква, редиска, шпинат, огірки, смажена картопля, шинка. 4-5 годин – боби (квасоля, горох), дичину, оселедець, смажене м'ясо.01-Aug-2017
Зазвичай їжі потрібно від 6 до 8 годинпройти через шлунок до тонкої, а потім і товстої кишки. Як тільки частково перетравлена їжа благополучно потрапляє в товсту кишку, вона може залишатися там більше доби і розщеплюватися далі.
Отже, які продукти найдовше перетравлюються організмом?
- Смажена їжа Смажені продукти вимагають більше всього часу, щоб організм повністю встиг їх переробити. …
- Гостра їжа …
- Квасоля …
- Цибуля …
- Капуста …
- Цитрусові …
- Шоколад та морозиво
07-Oct-2022
Час перетравлення продуктів:
- крупа – 60-80 хв.
- молоко – 120 хв.
- мед – 60-90 хв.
- шоколад – 120 хв.
- яєчня, омлет – 120-180 хв.
- домашній сир – 90 хв.
- твердий сир – 240-300 хв.